Sluiten

Uitgaansleven op Kos

Kos staat bekend om het uitgaansleven in Kos-Stad. De zogenaamde Bar Street in het centrum van de stad en de bij het Lambistrand gelegen disco’s hebben een flinke aantrekkingskracht op jongeren uit Griekenland en hele Europa. Vaak wordt de vergelijking met Rhodos en Kreta getrokken, hoewel ik het daar niet helemaal mee eens ben. De gemiddelde leeftijd in het uitgaanscircuit op Kos ligt iets hoger dan op Kreta en de loopafstand tussen de Bar Street en de clubs is toch zeker zo’n anderhalve kilometer. Net iets teveel om het te combineren.

In het westen van Kos Stad, nabij de grote clubs, ligt de voormalige “kleine barstreet”. Veel is daar echter niet meer van te zien omdat de meeste tenten daar inmiddels over de kop gegaan zijn. Kun je ergens goedkoop drinken, bijvoorbeeld dankzij ‘happy hours’ of andere lokkertjes? Dan kun je er bijna donder op zeggen dat de glazen gevuld worden met goedkope drank. In heel veel bars op Kos schenkt men bijvoorbeeld goedkope rum in plaats van Bacardi in een bacootje. Niet zelden mag je daar dan wel de hoofdprijs voor betalen.

Als je uitgaat op Kos, laat je dan niet teveel leiden door de reisleidsters die je vertellen wat de goede plekjes zijn. Ga vooral je eigen weg en bepaal zelf wat leuk is of niet. Vaak worden horecagelegenheden waar de hostessen niet gratis mogen eten of drinken “vergeten”. Dit is een ijzeren wet in de reisbranche die zeker ook op Kos geldt.

Populaire clubs

Uitgaan op Kos

De beste clubs van Kos vind je in Kos-stad. De Hamam Club, die in het hart van de stad te vinden is, is al jarenlang een van mijn favoriete plekjes op het eiland. Het is gevestigd in een voormalige Turkse badhuis en heeft een unieke sfeer. De bar is populair bij zowel locals als toeristen. De Hamam Club heeft een grote binnenruimte met een hoog plafond en een centrale dansvloer. Er zijn ook twee terrassen, waar je kunt genieten van het uitzicht op de stad en de zee. De Hamam Club is open van 20:00 tot 02:00 uur. De entree is gratis.

Starlight is een club die wat later op gang komt. Deze club is te vinden in de badplaats Kardamena. De club is geopend van 23.00 uur tot 06.00 uur. In de regel wordt het echt gezellig vanaf een uur of 1 ’s nachts. Voor Starlight moet je entree betalen, maar daar krijg je vaak wel een thema-avond voor terug. De foam-parties zijn zeer geliefd, maar de popcorn party en de ‘big paint party’ zijn ook echte aanraders voor wie van een leuk feestje houdt. Starlight is geopend vanaf juni tot en met september.

Volgens veel mensen is Charisma de beste club in Kos-stad. Er worden verschillende soorten muziek gedraaid, waaronder house, techno, trance en pop. Charisma is geopend van vrijdag tot zondag vanaf 23.00 uur.  Er wordt entreegeld geheven, maar vrouwen betalen de helft van wat de heren kwijt zijn.

Charisma

Nederlandse kroegen

Nederlanders komen graag in de Nederlandse kroegen die zich op Kos gevestigd hebben. Bijvoorbeeld in een van de bekendste Hollandse feestcafés in Kos-stad: de Camel Bar. Deze centraal in de stad gelegen bar opent om 10 uur in de ochtend en draait tot 02:00 uur in de nacht door. De Camel Bar staat bekend om de goede sfeer, de gezellige feestavonden en de goede cocktails. De prijzen voor de drankjes zijn hier zeer redelijk, ideaal dus voor een betaalbaar avondje uit. Er werkt alleen maar Nederlands personeel, dus je hoeft geen woord Grieks of Engels te kennen om een biertje of een ander drankje te bestellen

Een andere Nederlandse bar die zeer populair is, is Orange Camelot. De bar heeft een gezellige en ontspannen sfeer, en er is een ruim terras waar je kunt genieten van de zon en de zee. Orange Camelot profileert zichzelf vooral als feestcafé. Dans op zomerse hits en blér mee met Nederlandse nummers.

Camel Bar

minimumleeftijd

De officiële minimumleeftijd om uit te gaan op Kos is 18 jaar. Deze leeftijdsgrens geldt ook voor het kopen en nuttigen van alcoholische dranken. Sommige clubs zijn vrij strikt met het naleven van de minimumleeftijd, de bars kijken vaak wat minder nauw.