Sluiten

Review: Blue Lagoon Resort

Gepubliceerd op 20 mei 2020 / Geschreven door Patrick van Zundert

Blue Lagoon Resort

All-inclusive hotel Blue Lagoon Resort ligt in het noorden van toeristenwijk Lambí. Dit ruim 400-kamers tellende resort is in 2007 geopend. Toen heette het nog Luca Blue Lagoon resort. Het complex is voorzien van een zeer groot zwembad, diverse restaurants, speelgelegenheden voor kinderen, saunafaciliteiten en is gelegen in een tuin van zo’n 40.000 vierkante meters. In de winter van 2015/2016 heeft het hotel een renovatie ondergaan. De foto’s en ervaring hieronder zijn gebaseerd op hoe het voor de renovatie was. Je kunt hier de beoordelingen van recente vakanties in dit hotel lezen.

Mijn ervaringen met het Blue Lagoon Resort

Het is inmiddels alweer wat jaartjes geleden dat ik het Blue Lagoon Resort bezocht heb. Het hotel is van eigenaar gewisseld en is van een vijfsterrenhotel naar vier sterren gegaan. Op basis van mijn ervaringen is de viersterrenclassificatie veel realistischer dan de hoogste categorie. Wat niet veranderd is, is de opzet van het hotel, de ligging en het feit dat je hier op basis van all-inclusive overnacht.

Hopelijk biedt deze review van het Blue Lagoon Resort je toch nog informatie die je elders niet hebt kunnen lezen. Het hotel is een voorbeeld hoe het hedendaagse all-inclusivetoerisme eruit ziet. Eten, drinken, sport, spel en amusement zijn vrijwel helemaal gratis. Toen ik er was moest je voor de cocktails, de speciale koffies, echte Coca-Cola of A-merken van de gedistilleerde dranken bijbetalen. Ik weet niet of dat nog steeds zo is.

Het zwembad

De eerste indruk: de aankomst

Een mooie strakke entree, waarbij je over water naar binnen loopt en in een ruim opgezette centrale hal terecht komt. Hier is duidelijk aandacht aan besteed en de binnenkomst blijkt overeen te komen met het verwachtingspatroon. Zeker als je het vergelijkt met veel andere luxe hotels in Griekenland dan valt op hoe mooi de samenwerking is tussen ruimtes, gebruikte materialen en licht.

De tweede indruk: de kamer

Mijn kamer was kamer 1002, gelegen op de begane grond langs de weg en vlak bij de hoteldisco. Dat heb ik ook geweten. Het lawaai drong tot diep in de nacht mijn hotelkamer binnen. Het is dat ik zelf altijd moe genoeg was om te gaan slapen, anders had ik hier zeker over gaan klagen.

De kamer was in alle opzichten een flinke tegenvaller: klein, donker en karig aangekleed. Ook de afwerking van de badkamer was zeer matig. Het lijkt erop dat ze het hotel in brochures proberen te verkopen met mooie plaatjes van het schitterende zwembad en de geweldige openbare ruimtes en vergeten dat de gast ook op de kamer een beetje comfort en luxe verwacht bij een vijfsterrenhotel.

De vreetschuur

De vreetschuur

Het hoofdrestaurant van het hotel is er eentje zoals je die verwacht in een all-inclusivehotel: buffetten met graaibakken, ongezellige tafeltjes en “obers” die eigenlijk vrijwel niets anders doen dan tafels afruimen en dekken. Als Bourgondiër noem ik dit fenomeen vreetschuren, waar de kwantiteit en de diversiteit belangrijker geacht wordt dan de kwaliteit. Niet dat je er ziek van wordt, maar om nou te zeggen dat je gezellig zit te tafelen is een duidelijke miskwalificatie.

Vanwege het gemak heb ik hier ontbeten, twee keer van de lunch genoten en op de eerste avond vanwege de late aankomst gedineerd, maar voor de rest hebben we elders gegeten.
Positief punt van deze vreetschuur is dat de felle TL-verlichting zoals je die vaak in Griekenland aantreft ontbreekt. Dieptepunt is de fooienpot die bij de uitgang staat. Het persoonlijk in ontvangst nemen van een fooi en het daarbij behorende beleefde “thank you very much” is teveel gevraagd.

Het zwembad

Zwembad van het Blue Lagoon Resort

Groot, strak aangelegd en als ik de door mij gelezen reviews mag geloven in het hoogseizoen toch nog veel te druk is het zwembad van het hotel. De foto’s spreken voor zich, ik vind het er in ieder geval geweldig uitzien. In oktober is het water niet aan de warme kant. Als met een nat lijf aan het zwembad ligt en er staat wind, dan kun je kippenvel krijgen.

meer weten over dit hotel?

De officiële hotelsite vind je op www.bluelagoonresort.gr

De reisorganisatie waarbij ik dit hotel boekte, is Sunweb.nl. Deze organisatie heeft het hotel momenteel niet in hun reisaanbod zitten. Op dit moment kun je het Blue Lagoon Resort bij TUI boeken.