Sluiten

Reisgidsen over Kos

Ondanks alle informatie die je op internet kunt vinden over Kos zijn wij van mening dat een goede reisgids bijna niet mag ontbreken in je reisbagage. Al is het alleen maar om onderweg in het vliegtuig alvast wat voor te genieten van je vakantie op Kos. Reisgidsen worden geschreven door professionals, die in het algemeen heel erg goed zijn in het uitzoeken van de leuke plekjes op een bestemming en het geven van de juiste tips. Hoewel sommige informatie achterhaald is (restaurants die sluiten, openingstijden die aangepast zijn, prijzen die stijgen) klopt in de regel 90-95 procent van de informatie, mits je geen versie van meer dan tien jaar oud in je handen hebt of zo.

Formaat

Geloof de sprookjes niet en neem van ons aan: size does matter. In het geval van een reisgids zou ik eerder voor lichter en wat compacter gaan, dan dat ik een complete encyclopedie over Kos met mezelf mee zouden willen zeulen. Omdat een reisgids juist handig moet zijn voor onderweg is het formaat van belang. Soms vind je prachtige boekwerken met wat meer uitgebreide informatie en illustraties, echt handig zijn die dikke pillen onderweg niet. Makkelijker is het als een reisgids eenvoudig mee kan in een handtas, cameratas of eventueel in een broekzak.

Waar je verder op moet letten bij de aanschaf van een reisgids is de leesbaarheid, hoe actueel de gids is en persoonlijk vinden we het altijd erg prettig als er goede plattegronden en kaarten in staan. Handig van de ANWB reisgids van Kos is dat er achterin een duidelijke wegenkaart van Kos te vinden is.

Reisgidsen over Kos

Favoriete Kos reisgids

Uit het aanbod van de Nederlandstalige Kos reisgidsen is er een specifieke reisgids die ik aan zou willen bevelen. De geboden informatie, het formaat en de prijs van deze reisgids prima. Als je meer wil weten over een dorp of bezienswaardigheid dan kun je er altijd nog voor kiezen om op internet meer diepgaande informatie te zoeken.

Mijn nummer één reisgids is ‘ANWB Extra Kos’ (EAN 9789018049003). Deze compacte reisgids is handig ingedeeld met eerst alle algemene onderwerpen zoals geschiedenis, eten, winkelen en sport. Daarna worden de plaatsen en bezienswaardigheden beschreven. Als afsluiter een aantal autoroutes met beschrijving van de mooie plekjes die je passeert. De grote kaart achterin de reisgids maakt het af. Zeer overzichtelijk dus handig in gebruik.

De huidige versie is wat frivoler dan zijn voorganger (EAN 9789018034719) die tot het jaar 2022 uitgegeven werd. Mocht je de oudere versie als tweedehands exemplaar tegenkomen, dan hoef je die niet te laten liggen. In grote lijnen is de daarin beschreven informatie nog redelijk actueel.

bekijk alle KOS REISGIDSEN bij bol.com