Sluiten

Tigáki

Tigáki

Tigáki is een kleine toeristenplaats aan de noordzijde van het eiland en ligt op zo’n 8 tot 10 kilometer van Kos-Stad. Het dorpje stelt heel weinig voor. Centraal is een rotonde met daaromheen een paar straten met restaurants en accommodaties. Het strand van Tigáki is aanzienlijk breder van veel andere stranden op Kos en biedt toeristen daarom meer ruimte dan op de drukkere stranden bij Kos-Stad. Tigáki is als vakantiebestemming vooral populair onder families met kinderen. Het ontbreken van drukte in combinatie met het grote strand maken van Tigáki een zeer geschikte badplaats om met kinderen op vakantie te gaan.

Het strand

strand van Tigáki

Tigáki Beach is een enorm strand dat aan de rand van het dorp ligt. Het is vooral een toeristisch strand en verwacht dat het er vrijwel altijd druk is, vooral in het hoogseizoen. Op het strand vind je zacht geel zand en alle faciliteiten die je nodig zou kunnen hebben. Er zijn honderden ligstoelen te huur en daarachter is voldoende ruimte voor mensen die met hun eigen strandlaken op het zand willen gaan liggen. Er zijn meerdere winkels, bars en restaurants langs de achterkant van het strand. Het strand van Tigáki is uitstekend voor kinderen, er is veel ruimte voor ze om in het zand te spelen. Oudere kinderen kunnen genieten van de jetski’s, bananenboten en andere activiteiten op het water.

Dankzij de lengte is het strand van Tigáki prima geschikt om lange strandwandelingen te maken. Doe ja dat in de avond, dan kun je vanaf het strand al wandelend genieten van de zonsondergang. Als je over het strand langs het zoutmeer loopt dan kun je naar het verderop gelegen Marmari Beach lopen. Dit is wel een aardig eindje lopen: reken op ongeveer drie kilometer.

Zoutpan

Zoutpan

Bij Tigáki ligt ook een grote zoutpan, waar vroeger zout gewonnen werd. Nu is het een natuurreservaat waar volgens de boekjes in het winterseizoen allerlei vogels zoals flamingo’s te zien zijn. De flamingo’s zijn er niet het gehele jaar te bewonderen. Vroeg in het seizoen heb je nog een grote kans dat je flamingo’s ziet, aan het einde van het vakantieseizoen is het veel lastiger om ze te spotten.

Mocht je speciaal voor de flamingo’s naar Tigáki rijden vraag dan aan de lokale mensen waar je de grootste kans hebt om de vogels te zien, als ze al aanwezig zijn.