Sluiten

Psalidi

Psalidi

Als je vanuit Kos Stad in zuidelijke richting langs de kust blijft rijden dan kom je vanzelf uit in Psalidi. Je merkt de overgang omdat er een klein stukje is wat niet bebouwd is met winkels of hotels. Dat is het moment dat je de kleine strandjes van Kos Stad gepasseerd bent. Psalidi is een toeristenplaats. Niets meer en niets minder. Psalidi is geen echt dorp, maar meer een verzameling van all-inclusive hotels aangevuld met verhuurders van auto’s en andere vervoersmiddelen, een strand, enkele winkeltjes en verder weinig bijzonders.

Het draait hier vooral om de vaak grote hotels. Vaak hanteren deze hotels een all-inclusive formule. Vandaar dat de hoeveelheid horeca in Psalidi vrij beperkt is. Er zijn immers niet zoveel klanten die ’s avonds uit willen gaan eten. De gasten die in Psalidi verblijven worden immers in hun hotels al op hun wenken bediend.

Het gebied is perfect voor gezinnen, want er is een aangenaam en veilig strand (Psalidi-strand), een klein aantal restaurants en bars, supermarkten, souvenirwinkels en autoverhuurbedrijven, dus alles wat je nodig hebt voor een gezinsvakantie is vlakbij. Over het algemeen is Psalidi het meest geschikt voor diegenen die een rustigere vakantie willen of die graag in en rond het hotel willen verblijven, maar met de optie om naar Kos-stad te gaan als er behoefte is aan wat meer levendigheid.

Het strand

psalidi strand

Het strand bestaat uit kiezels met zand en heeft bij een sterke wind te maken met een sterke stroming en golfslag. Er zijn ligbedden en parasols te huur. Ook kun je aan het strand wat simpels eten en natuurlijk ook drinken. Op de uiterste punt heb je een surfstrand. Psalidi Beach is toonaangevend op het gebied van watersporten: er zijn uitstekende omstandigheden voor kitesurfers en windsurfers.

Voor degenen die de voorkeur geven aan rust en eenzaamheid en misschien naakt willen baden, zijn er geschikte hoekjes in het zuidelijke deel van het strand. Verder vind je hier een natuurgebied met een bezoekerscentrum.

Is het een woning of is het een boot?

Vlak bij het parkeerterrein bij het surfstrand staat er een bijzondere woning. Het is een huis dat helemaal gebouwd is in de vorm van een schip. Erg bijzonder. Ik heb zoiets in ieder geval nog niet eerder gezien. Een speurtocht op internet levert geen verdere informatie over deze bootwoning op.