Sluiten

Limnionas

Limnionas

Ooit gold Limnionas als één van de geheime mooie plekjes van het eiland Kos. Door internet en de touroperators is het plekje veel minder onbekend. Tegenwoordig denderen de excursiebussen over de weg van Kefalos naar Limnionas. Volgens de ANWB reisgids over Kos heeft ook duidelijk gevolgen voor de kwaliteit van het enige visrestaurant dat hier staat. Restaurant Limnionas gold als een van de beste visrestaurants van het eiland.

Sinds de toeristen het restaurant ontdekt hebben blijft de lokale bevolking in toenemende mate weg omdat de kwaliteit van de gerechten achteruit gegaan zou zijn. Ik zou zeggen ‘probeer het zelf’. Je moet vis immers eten op de plek waar hij aan land gebracht wordt en dat is in Limnionas zeker het geval. Na de gyros en souvlaki die je overal kunt eten is verse vis van de grill altijd een keertje lekker.

Mocht je het geluk hebben hier te zijn op het moment rustig is dan zie je de ware schoonheid van het plekje. Aan het einde van de doodlopende weg ligt aan de rechterkant een kleine vissershaven met daarbij een fijn zandstrand. Dit haventje is door middel van rotsdammen beschermd tegen de woeste golven. Omdat het goudgele zandstrand hier uit de wind ligt is het hier prima vertoeven. Er zijn strandbedjes en parasols van palmbladeren waar je gebruik van kunnen maken.

Strand

Strand van Limnionas

Aan de linkerkant van Limnionas ligt er natuurlijk baaitje met zandstrand. Dit is een prachtig plekje, echter is er een redelijke kans dat je daar gezandstraald wordt door de harde wind die er normaliter staat. De zee is hier ook erg ruw.

Limnionas of Limionas?

Limnionas wordt overigens ook wel geschreven als Limionas. Het gaat hierbij om exact dezelfde plaats op Kos. Op deze site hanteerde ik vroeger Limionas. Sinds de lancering van de nieuwe site in 2023 gebruik ik de naam Limnionas, die in het Nederlands meer gebruikt wordt.

taverna van Limnionas