Sluiten

Lambi

Lambi

Lambi (of Lampi) is eigenlijk meer een grote toeristenwijk ten noorden van Kos Stad. Je kunt deze plek niet zien als een zelfstandig dorp. Het is ook lastig te bepalen waar Kos Stad ophoudt en Lambi begint. Zelfs voor touroperators is het lastig, want sommige accommodaties die in Lambi liggen worden als vakanties in Kos Stad aangeboden. Het is ook lastig te bepalen waar Lambi aan de noordelijke of westelijke kant ophoudt. Volgens ons loopt het om de bocht door tot aan de plek waar de weg van zee afbuigt.

Aan de noordelijke kust van Lambi staan enkele vijfsterrenhotels. Daartussen zie je alleen maar een braakliggend terrein, een al jaren lang leegstaand hotel en een verdwaalde supermarkt. Aan de oostelijke kant van Lambi word je amper geconfronteerd met braakliggende stukken terrein. Hier vind je een mix van hotels, wat horeca, een paar toeristenkantoortjes en een enkele winkel.

Populair onder Nederlanders

Dit stukje Kos is vrij populair onder Nederlandse toeristen. Niet voor niets zit hier een grote vestiging van Moto Harley; een grote fietsverhuurder op Kos die zich vooral richt op Nederlandse klanten. Het voordeel van Lambi is dat er vanaf de hoofdweg een fietspad direct tot in het centrum van Kos Stad loopt. Je hebt dus geen huurauto of taxi nodig om in het bruisende leven van de hoofdstad te komen. Pas wel op als je een glaasje teveel op hebt, want op de fiets ben en blijf je kwetsbaar

Strand

Lambi

Het Lambi strand is het strand dat aan de oostelijke kant ligt. Dit strand bestaat uit zand maar ook kiezels. Wat er ligt, verschilt per plek langs het strand. Op diverse plekken zijn strandtenten te vinden en kun je ligbedden en parasols huren. Dit strand heeft een vrij rustige zee, waardoor het voor veel mensen geschikt is. Het noordelijke strand is daartegenover een stukje ruwer. Dat komt doordat de wind op Kos vaak uit noordelijke of noordoostelijke richting waait.

Goede plek voor een vakantie

Kijkend naar de verschillende badplaatsen op het eiland Kos Lambi mogelijk de meest voor de hand liggende keuze is als je de combinatie van locatie en strand als belangrijk criterium gebruikt. Vanuit Lambi kun je per bus, fiets, huurauto of georganiseerde excursie eenvoudig andere plekken op het eiland ontdekken.

Als je van wandelen houdt, is de wandeling vanuit de noordpunt van Lambí naar het centrum van Kos-Stad prima te doen qua afstand (zo’n 3-4 kilometer). Bij een zeebriesje is het zeker een aangename wandeling om te doen.