Sluiten

Kéfalos Beach

Kéfalos Beach

Kéfalos Beach ligt direct ten zuiden van Agios Stefanos. De naam is een verwijzing naar het verderop gelegen dorp Kéfalos. Dat is de enige relatie tussen deze twee plekken.

Het vrij lange zandstrand is minder druk dan nabijgelegen stranden omdat het hier duidelijk minder idyllisch is. Parallel aan het strand ligt de hoofdweg richting Kéfalos. Aan deze weg liggen wat tavernes en supermarkten. Op het strand is een watersportcentrum waar je onder andere surfplanken kunt huren. Omdat er hier net wat meer wind staat dan op de omringende stranden kun je hier prima windsurfen.

Een andere naam voor Kéfalos Beach is Kefalou Beach. Dit is de naam die je op borden en wegwijzers aan kunt treffen.

Het strand

Het strand van Kéfalos is een lang en vrij smal strand. Het strand van Kéfalos loopt van het strand van Kamari in het zuiden tot het strand van Agios Stefanos in het noorden. Het bestaat voornamelijk uit zand met hier en daar wat kiezel. Omdat het het hoofdstrand van het dorp Kéfalos is, wordt het er vrij druk, maar door de lengte voelt het niet echt druk aan. Het strand is niet bezaaid met ligstoelen zoals sommige van de meer toeristische strand. Er zijn watersporten beschikbaar om de adrenalinejunkies bezig te houden en waterfietsen te huren voor wie de kust in een rustiger tempo wil verkennen.

Het strand van Kéfalos bereiken is eenvoudig omdat het direct aan de hoofdweg ligt die over het hele eiland loopt. Parkeren is geen enkel probleem. Dat kan langs de weg of op een van de parkeerplaatsen die er in de badplaats te vinden zijn. Voor een koel drankje, een snack of een lekkere maaltijd kun je terecht in een van de vele taverna’s die je langs het strand ziet liggen.

Overnachten in Kéfalos Beach

Kéfalos Beach is een uitstekende badplaats om een vakantie te vieren. Toch is het aanbod van pakketreizen vanuit Nederland naar Kéfalos Beach beperkt. Niet alle hotels in deze toeristische plaats zijn vanuit Nederland als pakketreis boekbaar. Wil je graag in Kéfalos Beach overnachten, dan kun je overwegen om een los vliegticket naar Kos te boeken en het hotel zelf via booking.com te regelen.

Top

3 beste hotels in Kéfalos Beach

 1. Ikos Aria
  Ikos Aria

  Je mag hotel Ikos Aria het allerbeste hotel op Kos noemen. Dit luxe en moderne vijfsterrenhotel verdient eigenlijk 6 sterren. Je eet hier bijvoorbeeld op Michelinsterrenniveau.

  Bekijk info en prijzen
 2. Royal Bay Suites
  Royal Bay Suites

  Royal Bay Suites ligt op een idyllische locatie in Kefalos; aan het strand en met uitzicht op het eiland St. Nicolas. Geniet van het strand of het heerlijke zwembad en sluit de dag af met een heerlijke maaltijd.

  Bekijk info en prijzen
 3. Blue Lagoon Village
  Blue Lagoon Village

  Vijfsterrenhotel Blue Lagoon Village is zeer geliefd voor luxe all-inclusive vakanties voor het hele gezin. Geniet van het strand en de 7 verschillende restaurants.

  Bekijk info en prijzen