Sluiten

Paradise Beach

Paradise Beach

Paradise Beach is het drukst bezochte strand van de stranden die ten oosten van het schiereiland Kefalos liggen. Voor wie van drukte houdt, is dit het beste strand van dit rijtje stranden. Wie voor rust kiest, gaat beter naar een van de andere stranden die in dit stukje van Kos te vinden zijn. Hier vind je een groot aantal voorzieningen zoals ligbedden en parasols die te huur zijn, je kunt een massage op het strand nemen en hier vind je de grootste beach bar van dit deel van Kos. Deze beach bar is geheel in Polynesische stijl gebouwd, wat een paradijselijke moet benadrukken. Ondanks de grootte moet je op culinair gebied niet te veel verwachten. Je kunt er een pitabroodje met gyros krijgen, een salade eten, kipnuggets met friet bestellen of het Griekse snackgerecht gyros als complete schotel eten. Verdere traditionele Griekse gerechten kun je hier wel vergeten.

Het strand

Het strand bestaat uit zachtgeel zand. In de branding zijn er drie opties mogelijk, afhankelijk waar je je exact op het strand bevindt. Soms zijn het kleine kiezels, soms zijn er wat grotere stenen en soms vind je ook in de branding alleen maar zand. Vanwege de rustige branding is Paradise Beach een erg populair strand onder gezinnen met kinderen. Let echter wel op. Hoe kalm de zee ook lijkt, de onderstroming kan voor de allerkleinsten wel gevaarlijk zijn.

Hier kun je allerlei watersporten doen. Je kunt er een waterfiets huren met glijbaantje, een jetski huren, achter op de banaan mee of lekker aan paragliding doen.

Paradise Beach

Op het strand lopen verkopers die namaak tassen en andere rotzooi te koop aanbieden. Dat is het nadeel van de populariteit van dit strand. Het trekt ook dit soort mensen aan. Voordat ik van discriminatie beticht wordt: met ‘dit soort mensen’ bedoel ik verkopers die zonnebadende gasten lastig vallen omdat ze dingen willen verkopen. Een ander nadeel van de populariteit van Paradise Beach is dat de gehanteerde verhuurprijzen voor zonnebaden en parasols aanzienlijk hoger ligt dan elders op Kos.

Houd je van een mooi, maar aanzienlijk drukker strand dan is Paradise Beach misschien wel hét strand voor jou. Mocht je meer gesteld zijn op je rust zodat je ongestoord kunt zonnebaden, kies dan een van de andere stranden die hier in de buurt liggen.

Paradise Beach
Paradise Beach