Sluiten

Kata Beach

Kata Beach

Iets ten noorden van Agios Theologos Beach ligt Kata Beach. Vanaf de asfaltweg tussen Kefalos en Agios Theologos is er een afslag naar rechts die door middel van een bord aangegeven wordt. Je komt dan op een onverharde weg terecht. Op deze weg liggen aardig wat losse stenen. Ook zitten er wel wat hobbels en kuilen in de weg. Let hierop als je naar Kata Beach rijdt. Het is met een normale personenwagen wel te doen, maar let wel goed op het wegdek.

Kata Beach is net zo mooi of misschien nog wel mooier dan Agios Theologos Beach. Kata Beach is een zandstrand dat in een inham ligt. Het is een plaatje om te zien. Door de ligging heeft deze plek nog wel last van veel golfslag en veel wind. Dat verklaart waarschijnlijk dat op het moment dat ik hier op een warme zonnige dag eind september hier aankom er niemand meer is. Het is drie uur ’s middags en de laatste gasten ben ik net onderweg tegengekomen. Er staan strandstoelen met parasols. Ik zie zelfs een bordje met de prijzen. Degene die de huursom moet innen schittert echter door afwezigheid. Op dagen zoals deze loont het niet om hier te wachten op een enkele toerist die de moeite neemt om hier te gaan liggen.

Jammer dat een van de mooiere stranden van Kos helaas niet zo geschikt is voor een dagje strand. Mogelijk dat het op dagen dat de wind luwt anders is op Kata Beach.

Kata Beach