Sluiten

Heteilandkos.nl compleet vernieuwd

Gepubliceerd op 15 augustus 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

In 2007 werd de website heteilandkos.nl gelanceerd. Op dat moment was het aanbod van goede en neutrale online informatie over het Griekse eiland Kos schaars, ondanks dat het op dat moment een van de topbestemmingen in Griekenland was (en nog steeds is). Mede grote hoeveelheid eerlijke informatie werd de website al snel succesvol. Binnen een jaar domineerde de website de topposities in zoekmachines zoals Google op het trefwoord Kos en gerelateerde onderwerpen. Het leidde tot duizenden bezoekers per maand. Vooral tijdens de zomermaanden heeft de website veel bezoekers van eerlijke informatie gezien.

Na bijna 16 jaar was de website heteilandkos.nl wel aan een fikse update toe. Daar is de afgelopen weken hard aan gewerkt. Vanaf vandaag heeft de site een compleet nieuw jasje en zal het op de meeste devices prima te bezoeken zijn. Met de totale make-over en de uitbreiding van de content hoopt eigenaar Silver Media dat de website het succes dat de afgelopen jaren opgebouwd heeft voort te zetten.

De website was verouderd

De allereerste versie van de website, die sinds het late najaar van 2007 te bezoeken was, verouderde in de loop der jaren. Nieuwe technieken, de overgang naar ‘mobile first’ en een veranderende vraag vanuit de consument hebben ervoor gezorgd dat Silver Media de afgelopen jaren aan de slag is gegaan met het moderniseren van de portfolio. Dit jaar zijn een aantal bestemmingssites aan de beurt, waaronder heteilandkos.nl.

Dit zijn de homepages van de oude en nieuwe site:

oude site heteilandkos.nl
nieuwe site heteilandkos.nl

Wat is er nieuw?

De compleet vernieuwde website lijkt in vrijwel geen enkel opzicht op de oude versie. De nieuwe site oogt veel frisser en opener. Door ruimtes en kleuren te herdefiniëren is er een website ontstaan die vooral gericht is op het bieden van de juiste informatie, maar die visueel beduidend aantrekkelijker is dan de oude website. Alle foto’s staan er nu in HD-kwaliteit in, wat vooral tot uiting komt op beeldschermen met een hoge pixeldichtheid. Denk aan de retina-schermen van Apple en de schermen van de betere mobiele telefoons.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe site is er goed rekening gehouden met de verschillende soorten devices en schermformaten. Op vrijwel ieder schermformaat zou de website nu optimaal tot zijn recht moeten komen.

Reclamebanners zijn verdwenen

In de 2.0-versie van heteilandkos.nl worden er geen reclame-banners meer getoond. In plaats daarvan is er gekozen voor passende affiliate-links die zowel in uiterlijk als inhoud uitstekend aansluiten bij de content waar deze links geplaatst zijn. Op deze manier hoeven er geen cookies gezet te worden tijdens het bezoek aan heteilandkos.nl, wat de gebruikerservaring moet verbeteren. Bij het doorklikken naar commerciële partners heeft de bezoeker zelf de keuze of hij bij het bezoeken van die site wel of geen cookies accepteert.