Sluiten

Excursies op Kos

Excursies op Kos

Wat ga je allemaal zien en doen tijdens jouw vakantie op Kos? Kom je amper van je badlaken of strandstoel af of ga je de leukste dingen op en rond Kos ontdekken? Er zijn tal van boeiende, ontspannende of juist adrenalineverhogende excursies te doen op Kos. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan. Met een huurauto kun je gemakkelijk alle uithoeken van het eiland bereiken. Ideaal om bijvoorbeeld wat pittoreske dorpjes te bezoeken of om wat verschillende stranden op Kos uit te proberen. Mocht je geen zin hebben om zelf te gaan rijden, dan kun je kiezen uit tal van excursies waar je op Kos aan deel kunt nemen.

Er kunnen tal van redenen zijn om de uitstapjes in de vorm van een georganiseerde excursie te doen. Denk aan het gemak omdat je zelf niets meer hoeft uit te zoeken of te regelen. Of aan de toegevoegde waarde van een ervaren gids die je van alles kan vertellen en te vragen kan beantwoorden. En laat ons niet vergeten dat het samen beleven, dus de sociale factor, ook een positief onderdeel kan zijn van een georganiseerde excursie.

Water, rondleidingen en unieke ervaringen

De meeste excursies en activiteiten op Kos hebben te maken met water. Zo kun je tijdens een boottocht met een glazen bodem de onderwaterwereld rond Kos zien en tijdens de zwemstops genieten van een verfrissende duik in de zee. Geliefd is de dagexcursie naar de schitterende Turkse badplaats Bodrum. Of doe een piratencruise waarbij je verschillende baaien bezoekt en onderweg kunt genieten van een barbecuelunch. De jeepsafari met lunch is al jarenlang een topexcursie op Kos. Het is een dagvullend programma, waarbij je op een geweldige wijze een stuk van Kos leert kennen.

Er is echt voor ieder wat wils in Kos. Zoek je de adrenaline op of kies je voor onvergetelijke momenten met de kinderen? Ga je het eiland Kos zelf ontdekken of pak je de mogelijkheid om omringende eilanden te bezoeken? Het kan allemaal!

Hieronder zie je de 5 van de meest geboekte uitjes op Kos:

Waar boeken?

De tijd dat je moest wachten totdat je op je vakantiebestemming was voordat je je excursies kon boeken, is gelukkig over. Je kunt nu (ruim) van tevoren je excursies op je gemak uitzoeken en reserveren. Je hoeft dus niet te wachten op de welkomstbijeenkomst van de touroperator of ter plaatse op zoek gaan naar een excursiekantoor. Heeft dit wel je voorkeur, dan kun je daar nog steeds voor kiezen. Daar moet wel de kanttekening bij gemaakt worden dat niet iedere reisorganisatie er nog voor kiest om overal een welkomstbijeenkomst te organiseren.

Er zijn verschillende internationale bedrijven actief die excursies en entreetickets op Kos aanbieden. GetYourGuide is een aanbieder die in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd heeft.

bekijk Kos excursies bij GetYourGuide