Sluiten

De magische stranden van Kos

De magische stranden van Kos: Sunny Beach

Aan de zuidkust van Kos, oosten van het schiereiland Kefalos vind je een aantal prachtige zandstranden. Met namen zoals Golden Beach, Magic Beach en Sunny Beach heb je hier een prachtig rijtje aan stranden. Eigenlijk is er sprake van een langgerekt strand dat in verschillende stukken ingedeeld is. De namen komen overeen met de tavernes en restaurants die hier net achter het strand staan. Ieder strand heeft zijn eigen barretje op het strand waar je ook ligbedden en parasols kunt huren. Tevens zijn hier douches ter beschikking voor de badgasten. De stranden zijn met de auto, scooter of ander vervoermiddel prima te bereiken. Vaak is er een combinatie van asfalt en onverharde wegen. Parkeren kan direct bij de stranden. Bij Sunny Beach kun je zelfs onder een overkapping parkeren.

De stranden

De magische stranden van Kos

Het strand bestaat uit fijn goudgeel zand. De zee behoort hier tot de rustigste stukken van het eiland, waardoor het ideale omstandigheden zijn voor de echte zonaanbidder. Opvallend feit is dat een van de mooiste stranden van Kos tevens ook een van de rustigste is. Ik zou strandliefhebbers aan willen raden om de rit naar dit prachtige stukje kust te maken en te genieten van een heerlijke dag op het strand.

Het enige minpuntje dat ik zou durven te noemen is dat de verbindingsweg tussen de stranden op sommige plekken wordt gebruikt als een openbare stortplaats. Je ziet hier de afgedankte ligstoelen liggen, oude houten pallets en nog meer troep.

De magische stranden van Kos