Sluiten

Camel Beach

Camel Beach

Net ten westen van Paradise Beach ligt een strand dat volgens mij paradijselijker is omdat het hier aanzienlijk rustiger is. Gelegen in een baai ligt Camel Beach. Dit strand is vernoemd naar het gelijknamige restaurant dat boven het strand te vinden is. Het strand bestaat uit twee delen dat bij vloed elkaar gescheiden wordt. Beide stukjes hebben een eigen kleur parasols. Het zeewater kabbelt langzaam op het goudgele zandstrand. Als je net als ik buiten het hoogseizoen naar Kos reist dan kun je genieten van een heerlijke rustige stranddag. Basisvoorzieningen zoals een douche, een toilet en omkleedmogelijkheden zijn aanwezig. Een taverne of restaurant vind je hier niet.

Op sommige stukjes van het strand vind je fijn grind of hele kleine kiezels. Waterschoenen heb je hier niet persé nodig. Als je met de auto of scooter naar het strand gaat dan moet je er wel rekening mee houden dat het pad naar beneden onverhard is, vrijstel en dat er op sommige plekken flinke kuilen zitten.

Als je over het strand verder loopt dan kom je nog bij twee hele kleine stukjes zandstrand. Ideale plekjes om naartoe te zonnen en zwemmen als je dat zou willen.
Het enige dat het paradijsje hier verpest is een vrij grote hoeveelheid afval die aangespoeld is en aan het einde van het strand ligt.

De aanwezigheid van een paar grote rotsen zorgt ervoor dat dit een prima spot is om te gaan snorkelen. Een onderwaterwereld zoals in de tropische koraalriffen moet je hier niet verwachten, maar de kans dat je vis ziet, is vrij groot.

Camel Beach