Sluiten

Agios Theologos Beach

Agios Theologos Beach

In het zuidwesten van Kos laat het eiland zich van haar ruigste kan zien. Hier geen kabbelende zee of gouden zandstranden, maar woeste golven en flinke keien op het strand. Agios Theologos Beach is niet voor watjes! Wie zich neerlegt bij het feit dat de stroming hier zeer sterk is en je bijna van je strand bedje af waait die kan hier genieten van misschien wel één van de mooiste stranden van Kos. Door de sterke stroming is plantengroei in het stuk zee vlak voor de kust vrijwel onmogelijk. Daardoor krijgt is hij een mooie blauwe kleur die eigenlijk alleen maar verstoord wordt door de witte koppen op de golven. Op het moment dat ik hier was lag er niemand op de strandbedjes. Er was zelfs niemand om geld te innen als wij er op zouden zijn gaan liggen.

Geen familiestrand

Agios Theologos Beach

Het strand is vernoemd naar het restaurant dat er bij ligt en naar een van de twee kerken die je op weg naar het strand tegenkomt. Parkeren is gratis, voor de drankjes en hapjes in het restaurant moet je wel betalen. Agios Theologos ligt ongeveer 5 km rijden van het dorp Kéfalos af. Dit rijd je over een geasfalteerde weg terwijl je een mooi uitzicht hebt over de natuur van het schiereiland Kéfalos.

Agios Theologos Beach is absoluut geen familiestrand. Met kleine kinderen zou ik hier misschien een kijkje nemen en wat gaan drinken. Met het kroost lekker op het strand gelegen en ze onbezorgd laten zwemmen is geen optie.

Op de borden langs de weg wordt Agios Theologos aangeprezen als prima plek om van de zonsondergang te genieten. Ik geloof ze meteen. De vraag is echter of je naar zo’n uithoek van Kos wilt rijden om een zonsondergang te zien die je vanaf andere plekken op het eiland ook fantastisch waar kunt nemen.