Het eiland Kos

 

 

Klik en bezoek:
Het eiland Kos
10 tips
Fietsen op Kos
Verkenning met de auto
Plattegronden
Klimaat & weer
Handig om te weten
Kos-Stad
Kos-Stad in foto's
Embros Thermé
Zia
Lambi
Tigáki
Kéfalos
Psalidi
Limíonas
Uitgaansleven
Eten & drinken
Kos tips
Op vakantie naar Kos?
Luca Blue Lagoon Resort
Boeken & reisgidsen
Een dagje Bodrum
Bodrum in foto's
Links
Contact


 

Tips van anderen

Jaarlijks gaan er tienduizenden toeristen richting Kos om een vakantie te vieren. Onder deze toeristen zitten ook redelijk wat bezoekers van onze site www.heteilandkos.nl, die na de vakantie terugkomen met handige aanvullende tips en informatie. Omdat we niet alles zelf kunnen controleren en het gaat om de ervaringen van derden, hebben we op deze pagina een speciaal plaatsje gereserveerd voor dergelijke tips en opmerkingen. Wie ook handige informatie over Kos wil delen met ons en de bezoekers van deze site die kan dat naar ons sturen per e-mail. Plaatsing is niet gegarandeerd. We kijken per ontvangen e-mail of de aangeboden informatie van toegevoegde waarde is.

In augustus 2012 ontvingen we deze tip van Leon:

Een aanrader is restaurant Jumbo ( eigenaar Jimmy ) als je vanuit de haven langs het havenkantoor naar het plein loopt, ligt in het midden v/h plein een kruidenhal,d oor de kruidenhal heen gelijk rechtsaf op de hoek daar zit Jumbo ('s avonds te herkennen aan die mooie motor van Jimmy). Is er geen plek “relax” uitspraak van Jimmy, dan maakt hij ruimte, het is daar erg gezellig en betaalbaar, het eten is er goed want zijn familie eet het tenslotte ook.


Jimmy voor zijn restaurant                                       de motor van Jimmy

In juli 2012 ontvingen we het volgende bericht van Marjolein:

Misschien is het ook wel leuk om een keer te vermelden dat het ook erg leuk is om Kos op een scooter te verkennen, de verharde wegen zijn meestal goed om te rijden, je profiteert optimaal van de verkoelende wind, en je komt redelijk wat strandjes tegen waar het nog niet zo druk is, waar soms helemaal geen parasols en bedje staan of soms maar een paar. Een leuk strandje waar wij afgelopen week geweest zijn is Troulos Beach, er stonden 10 bedjes waarvan 4 bezet, en er stond een primitief strandtentje waar het enige eten bestond uit souvlaki (de allerlekkerste die we de hele vakantie geproefd hebben) en een Griekse salade (choriatiki). Troulos beach ligt in het noorden, als ik het goed herinner tussen Marmari en Mastichari. Als je de moeite neemt om even van de hoofdweg af te gaan vind je talloze van dergelijke strandjes die veel paradijslijker zijn dan het overvolle Paradise beach. Wat ook altijd opvalt is dat je in het zuiden echt zandstranden hebt, bijna geen steentjes in zee en dat het water daar veel vlakker en schoner en kouder is dan in het noorden, waar je meer golven hebt, waar het water warmer is en waar er vaak ook stenen en zeewier e.d. in het water liggen.

Een leuk restaurantje vonden wij ook Mike, aan de weg in het verlengde van Kanari street naar het noorden, aan de linkerkant. Daar stonden allerlei authentieke gerechten op de kaart en de eigenaar neemt de moeite om je te adviseren. Wij zaten in hotel Kosta Palace, niet super de luxe maar wel met een ideale ligging aan de haven en op 2 minuten van strand en centrum. Waarbij opgemerkt dat het strand aan die kant van Kos wel heel druk is, je ligt hutje mutje bij de strandtenten, en hoewel het wel leuk is om een keer Lucas bezig te horen bij Filiarakia, of bij Jacksons de motoren te bewonderen, moet je wel van dat soort stranden houden.

Ook leuk is het om vanaf oud Pili naar de het kasteel of naar de taverna boven te klimmen, onderweg vind je nog wat oude overblijfselen van gebouwtjes en de taverna boven is heel simpel, met een kompleet toilet in de buitenlucht (in een nis in de rotsen, kompleet met fonteintje en spiegel, echt leuk), en je hebt prachtig uitzicht daar.

 

Verder zijn wij een aantal keer met een Suzuki Jimny (4x4) van de verharde paden af geweest in de bergen en hebben echt zand- en stenenwegen gereden, heel leuk, midden tussen de geiten, en soms kom je op de meest onverwachte plekken een kerkje tegen of tekenen van bewoning, en vaak de prachtigste vergezichten. Het mooie van Kos is ook dat de zee nooit ver weg is.
Ook leuk om een keer doorheen te rijden is het pauwenbos (Plaka), vooral tegen het einde van de dag zie je daar tientallen pauwen rondlopen en wij zagen ook een hele kattenfamilie die daar tussendoor loopt, ook heel leuk om te zien.
Verder vonden wij een drie eilanden toch ook wel leuk, niet spectaculair maar wel een heel relaxte dag, lekker op het water en aanleggen bij wat strandjes en proberen wat dolfijnen te spotten.
Wij zijn met de boot "Kristina" gegaan vanuit de Mandraki haven, en dat bleek een goede keuze, hun programma sprak ons meer aan en heel belangrijk: zij stouwen niet meer mensen op hun boot dat ze zonnebedjes aan boord hebben, zodat iedereen comfortabel kan zitten c.q. liggen, dat was op de boten naast ons en de boten die wij onderweg tegenkwamen wel anders, daar zat iedereen op elkaar gepropt. Verder gaat de Kistina niet naar de sponzenfabriek, maar legt aan de andere kant van Kalymnos aan op een plek waar je van de rotsen kunt springen en duiken, en waarvandaan je toch een klein beetje van het eiland kunt zien.

Kortom, wij vinden Kos ook echt een aanrader, een heerlijk eiland om op vakantie te gaan, hoewel je inderdaad niet zoveel authentiek Grieks tegenkomt.


 

Kos bezienswaardigheden

Op Kos is enorm veel te zien en te doen. Wie een reisgids over Kos aanschaft zal overstelpt worden met het aanbod van interessante Kos bezienswaardigheden.
top10bezienswaardigheden.nl heeft een lijst samengesteld van de hoogtepunten op Kos:
1. Kos-Stad
2. Embros Therme
3. Dagje Bodrum
4. Fietsen
5. Zia
6. Agios Stefanosbasiliek
7. Kéfalos
8. Limionas
9. Johannieterburcht
10. Oud-Pyli

Bekijk de uitgebreide informatie op de Kos bezienswaardigheden top 10

Meer weten over Kos?
Bezoek dan één van de volgende websites:

alles over Kos
klimaat & weer van Kos
Kos voor beginners
Kos startpagina
beste reistijd Kos
Kos lastminute vakantie
wikipedia
winterzon op Kos
zomerzon op Kos
... meer over Kos

© Patrick van Zundert - alle rechten voorbehouden - cookies & privacy